Toiminta

Toiminta

Partiotoiminnasta kiinnostuneet kannattaa suunnata katseensa Suomen partiolaisten sivulle: www.partio.fi. Lisää tietoa itse partio-ohjelman sisällöstä löytyy myös ohjelman sivustolta:ohjelma.partio.fi

Lippukunnan toiminta

Viikottainen toiminta tapahtuu vartioiden ja laumojen kokouksien merkeissä. Kokouksien ohjelmaan kuuluu leikit, taitojen sekä tiedon kartuttaminen, yhdessäoleminen ja yhteistoiminta. Kokouksissa tutustutaan mm. erätaitoihin, luontoon ja yhteiskunnallisiin taitoihin. Kokouspaikkana toimii Vääksyssä Nuokku, lisäksi muutamia ryhmiä kookoontuu myös muualla kunnassa. Muuta toimintaa ovat retkeily, leirit ja muut tapahtumat. Tapahtumien ajankohdan voi tarkistaa tapahtumakalenterista.

Retkeily

Retkeilytoimintaa vartioilla ja laumoilla on oman mielenkiinnon mukaan. Yleensä vartiot tekevät keväällä ja syksyllä viikonloppuretken lippukunnan kämpälle. Laumat tekevät hieman lyhyempiä retkiä lähimaastoon. Kesäleirillä järjestetään myös koko lippukunnan yhteinen vaellus (poislukien sudenpennut). Lippukunnalla on oma eräkämppä, jossa vartiot ja laumat usein käyvät. Sen lisäksi lippukunnalla on omia telttoja ja laavuja joita vartiot ja laumat voivat lainata.

Leirit

Leirejä lippukunta järjestää pari kertaa vuodessa. Perinteisesti on ollut muutaman päivän kevät- ja syysleirit, jotka on järjestetty sisätiloissa. Kesällä on viikon (sudenpennuille n. kolmen päivän) pituinen kesäleiri, jossa majoitutaan telttoihin. Leireille saavat osallistua kaikki jäsenmaksun maksaneet AVV:läiset. Leireistä ilmoitamme hyvissä ajoin leirikirjeellä ja toivomme että halukkaat osallistujat ilmoittautuisivat myös ajoissa.

Johtajat

Raskaan työn raatajille eli johtajille lippukunta järjestää muutaman kerran vuodessa erilaisia johtajahuoltotapahtumia ja koulutusta. Esimerkkeinä johtajahuoltoretkistä voidaan mainita kylpyläkäynnit, lasketteluretket, vaellukset ja johtajien joulukahvit. Muutaman kerran kuukaudessa pidetään johtajaneuvoston kokouksia, jossa suunnittelemme tulevia tapahtumia ja mietimme muitakin ajankohtaisia asioita. Vartion/laumanjohtaja-kursseja järjestämme tarvittaessa. Johtajat voivat käydä piirin kursseilla lippukunnan laskuun.